Wat doen wij tegen covid-19

 • Alleen naar binnen op reservering. Spontaan een hapje gaan eten of de kroeg induiken zit er de komende tijd nog niet in. Cafés en restaurants werken voorlopig alleen op reservering. In een restaurant mogen maximaal 30 personen naar binnen. Dat is exclusief het personeel.
 • Bij huishoudens en tweetallen wordt niet gehandhaafd op de anderhalve meter afstand. De ondernemer is niet verantwoordelijk voor de handhaving. De verantwoordelijkheid ligt bij de gasten. Een ondernemer kan wel mensen die weigeren mee te werken,  of zich niet aan de regels houden weigeren. Maar belangrijk is dat de verantwoordelijkheid bij de gast zelf ligt. 

 • Controlegesprek bij binnenkomst. 
  Voor je aan tafel gaat, moet je eerst een controlegesprek doen met een van de medewerkers. Zij vragen of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad. Als het vermoeden bestaat dat je corona-gerelateerde klachten zou kunnen hebben, mag de toegang je worden geweigerd. Wanneer het controle gesprek heeft plaats gevonden hoeft er tijdens het opnemen en uitserveren van de bestellingen geen rekening gehouden te worden met de 1,5 m regel.

 • Ontsmetten bij de ingang. 
  Voordat je echt naar binnen mag, zul je eerst je handen moeten ontsmetten met handgel of door ze te wassen.

 • Bedienen op 1,5 meter? 
  Als je uiteindelijk aan tafel zit en gecontroleerd bent mag het personeel zijn werk mag uitoefenen binnen de 1,5 meter 

 • Maximaal 4 mensen aan tafel. 
  Aan tafel mag je met maximaal 4 mensen zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor huishoudens die bestaan uit meer personen, zoals een gezin met meer dan 2 kinderen. Aan de bar gelden dezelfde regels: maximaal 4 personen. Aan de bar gelden dezelfde regels als aan een tafel, dus 2 personen niet uit een huishouden mogen binnen 1,5 meter zitten, een gezin mag ook dichter bij elkaar zitten. Maar in het totaal mogen er meer dan 4 mensen aan een bar zitten, zolang tussen de groepen maar minimaal 1,5 meter kan zitten. Met een lange bar, kunnen dat dus meer mensen zijn dan 4. 

 • Ontsmetten na afloop. 
  Na afloop van ieder bezoek moeten de tafel, stoelen en menukaarten grondig gereinigd worden.